Vård & Användning Phillips Avmaskningspistol

Att ta hand om sin avmaskningspistol är viktigt för att den skall fungera optimalt och hålla länge.

Det är viss variation mellan dom olika modellerna men nedan instruktioner generella för Phillips avmaskningspistoler.

Förberedelser:

Anslut slangen till både pistolen och dunken. Var noga med att de medföljande fjädrarna träs över slangen så att slangen inte vrider sig och slår knutar på sig själv. Detta görs genom att skruva fjädrarna moturs över slangen.

 För att fylla doseringspistolen med medel välj den maximala dosen och tryck snabbt på handtaget så att cylindern fylls med vätska. Luften försvinner ur pistolen om du håller den vertikalt tills både cylindern och munstycket är fullt. Ställ sedan in vilken dos du ska ge djuren genom att skruva på doseringsskruven.

Doseringsinställning på modeller med extern behållare/dunk

Lossa på låsmuttern till doseringsskruven och tryck in handtaget för att minska trycket på doseringsskruven. Skruva därefter på doseringsskruven. För att få den korrekta dosen se till att den svarta främre kolvpackningen är i linje med det röda strecket på glaset som indikerar din valda dos.

Rengöring:

Efter varje användning rengör doseringspistolen noga, om detta inte görs kommer bl a kolvpackningarna att försämras snabbt och behövs bytas ut onödigt tidigt.

 Tvätta av utsidan av doseringspistolen och pumpa genom en blandning av varmt vatten och rengöringsmedel. Pumpa därefter rent med rent vatten.

Ta bort slangen och sug in lite olja (speciell ifrån Phillips art.nr. 45-350) genom slanganslutningen och pumpa lite lätt så att det smörjs in ordentligt.

 

Nedan finns videor som visar underhåll & rengöring av olika modeller.

45-300 Doseringspistol NJ Phillips 20 ml PAD1232C

45-338 Phillips Doseringspistol 10ml PAD1322 & Doseringspistol 8mL PAD1508

 

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

0 Kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.